Annons
Redaktionsbloggen
10 juli 2013

Att springa med löparkompis….

Jag har en liten 5-årig tjej som gärna vill följa med mamma ut och springa. Så igår var det dags igen – vi tar båda på oss träningskläder, vi tar de rosa tröjorna så att vi har likadana, byxor och gympaskor. Sen är vi redo. Hon på cykel och jag springandes. Det är himla mysigt men kanske inte det bästa rent löparmässigt – det blir x antal ”Mamma, mamma vad är det för blommor?”… ”Mamma, mamma varför körde den bilen där? ” eller stop för att man ska klia sig eller något annat viktigt. Men som variation till att bara lyssna på endomondo-tanten är det inte så dumt….

För endomono-tanten har verkligen blivit min löparkompis nu. Pålitlig är hon också till skillnad från Jennies run keeper tant. En gång per kilometer ger hon mig betyg på min insats och jag är onekligen angelägen om att hålla henne nöjd och glad så då springer jag lite fortare om hon inte är nöjd. Har blivit så pass biten att jag nu även är sugen på att springa med pulsklocka eller något som kan visa vilken tid och puls jag håller hela tiden medan jag springer så att jag inte behöver vänta en hel kilometer innan jag vet hur det har gått och vilket tempo jag håller… Eller så får det räcka här och jag får helt enkelt bara springa på och försöka känna efter för att få ut så mycket som möjligt av min runda…

En annan löparkompis (eller flera egentligen) jag vill passa på att tipsa om är att välja ut lämplig sommarpratare att lyssna på. Ett lagom långt avsnitt i lurarna gör att man tänker på allt annat än att man börjar bli trött…

 

/Maria

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar