Annons
Redaktionsbloggen
21 maj 2013

Dags att stärka springmusklerna!

Patrik säger att jag är lite kobent. Han har rätt – knäna vill gärna peka inåt. Det ska jag undvika när jag gör utfallssteg.

Nu har jag varit på Feelgood och träffat Patrik Lööf, som är medicinsk PT. Han klämde, böjde, lyssnade och tittade på mina knän. Sedan konstaterade han att det nog kan bli en löpare av mig så småningom – om jag följer hans tre råd:

1. Skaffa bra skor med ordentlig stötdämpning.
2. Smyg igång löpträningen successivt.
3. Komplettera med styrketräning så att kroppen orkar med den belastning som löpning innebär.

I kväll skaffar jag skorna. Löpschemat har jag redan fått. Och styrketräningen? Den är också under kontroll. Patrik visade mig nämligen två bra övningar: utfallssteg och knäböj. Därefter fick jag visa honom fyra övningar som jag redan gör regelbundet för att träna bålen och balansen: enbensbalans på stepbräda, höftlyft, diagonallyft och planka med pilatesboll. ”Fortsätt med dem” sa Patrik. Så nu har jag ett batteri om sex övningar som jag ska göra tre gånger i veckan. Bara att ge järnet!

Fler tips från Patrik!

Patrik Lööf har tidigare visat MåBra:s Vivvi Alström hur man bör tänka och träna med bråkiga knän. Se fler övningar via länken nedan!

Bråkiga knän? Så tränar du bort besvären!

 

/Liselotte

Läs mer om:  Feelgood, löparknä, Tjejmilen
Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar