Annons
Redaktionsbloggen
3 juni 2013

Det lät ju så trevligt…

Jag kanske var lite för snabb där. Tackade ja till att springa Tjejmilen utan att tänka efter riktigt. Men det lät ju så trevligt att göra nåt tillsammans med kollegerna. Och så befriande avlägset. En hel sommar emellan. Eoner av tid att träna. Nåt jag inte behöver bekymra mig om. Än.
Gjorde samma grej med Vårruset. ”Ja, va trevligt! Och så picknick efteråt”. Jag som inte hade sprungit på ett år. Började med att slå det ifrån mig ett par månader. Sen var det bara att inse faktum: En månad kvar och fortfarande helt otränad. Laddade ner runkeeper, knöt på mig mina slitna och alldeles för gamla löparskor och gav mig ut. Tänkte ta min vanliga runda, den jag brukade springa en gång i tiden, då för över ett år sen. Hade aldrig mätt hur långt det var, men inbillade mig att det kunde vara 3,5 km, kanske 4 km. Verkade lagom.
Efter 10 minuter börjar en kvinna prata i min ficka. ”Herregud, vad är det här?” tänker jag. ”Håll tyst, människa!” Det sista jag vill är att bli påhejad av nån hurtfrisk röst när det enda jag försöker göra är att släpa mig runt så obemärkt som möjligt. Fibblar lite med knapparna men lyckas inte stänga av ljudet, för efter tio minuter är det dags igen.
Försöker ignorera den talande fickan så gott det går och sakta men säkert börjar jag närma mig stället där jag brukar svänga av och springa hemåt igen. ”Måste bara kolla hur långt jag sprungit…” Distance 2,8 står det på displayen! ”Det kan ju inte vara sant! Gud så pinsamt! Måste verkligen springa lite till om jag ska ha nån chans att orka Vårrusets 5 km om några veckor.”
Så jag tar ett lite längre varv och när jag slutligen kommer fram till porten visar Runkeeper 4,1. ”Okej, jag får väl vara nöjd med det, då. Det var ju ändå första gången på väldigt länge. Jag kan nog springa längre nästa gång.”
När jag tagit en välbehövlig dusch och sitter där i soffan tittar jag på Runkeeper igen. Måste ju gå att stänga av den där otäcka rösten! Då ser jag att det står Miles under Distance. ”Ojdå!” Går in under inställning och ändrar till Kilometer. ”Mäh, jag har ju sprungit nästan 6,5 km!”

Maya Rotander

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar