Annons
Redaktionsbloggen
11 juni 2013

Fullt ös, medvetslös. Del 1

Målspurt på Stockholms Stadion. Jag tror det var 1996

Så här såg jag ut när jag sprang i mål på ett halvmarathon för ca 18 år sedan. Det var varken mitt första eller sista lopp, jag har sprungit sedan jag var 10 år.

I vissa perioder har jag varit vältränad, jag gjorde 40.09 på Tjejmilen för massa år sedan, jag sprang Lidingöloppet och Marathon.

Men de här resultaten betyder egentligen ingenting för de kom med ett högt pris. Jag hade alltid ont. Verkligen. Mina knän protesterade varje säsong.

**

Och vad gjorde jag åt det? Jo, jag struntade i smärtan och tvingade min kropp att träna mer. Längre, snabbare, hårdare var mitt recept. Jag tillbringade många tunga pass i löpspåret, blandat med några timmar hos sjukgymnaster då och då.

Imorgon ska jag berätta hur jag kollapsade förra sommaren och vad det fick för konsekvenser. Idag är jag både helt smärtfri och en snabbare löpare, trots att jag springer färre timmar än förut. Dessutom känns inte ett enda träningspass tungt längre.

**

Tills vi ses igen kan du titta på den här filmsnutten, det är soundtracket från Rocky. Förutom att vara en populär låt för styrketränare, illustrerar den hur jag förhöll mig till min egen kropp. Det gav vissa resultat men smällarna var hårda. Kanske känner du igen dig?

Vi ses imorgon!

/Karin

Här kan du se och lyssna på Eye of the Tiger

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar