Annons
Redaktionsbloggen
28 augusti 2013

På jakt efter den kondition som flytt

Snart smäller det! Om bara 1,5 vecka är det upp till bevis – det är då vi river av milen tillsammans på Tjejmilen! Då är det ju toppen om man vet att de 10 kilometrarna sitter tryggt i ryggraden – vilket jag tänkte testa ett par gången innan löpardagen.

Igår var första gången jag kunde springa i från hemmet på flera veckor (vi har haft händerna fulla av ungar, renovering och marksten den senaste tiden) så jag körde vanliga 6 k-rundan till golfklubben och tillbaka. Jag laddade med ¨MåBra-lagets löpartischa, som ju måste vänja sig vid mig och vice versa, och fisksoppa.

Ja, jädrar vad jag laddade med fisksoppa.

Om det var laxen eller kräftfonden som gav sådan effekt är oklart, men wow vilken fart jag fick. De första två kilometrarna i alla fall, sen gjorde sig fisksoppan påmind genom att börja skvalpa och ge mig håll. Efter några hundra meter till ville den nästan komma upp samma väg som den slank in, men efter lite diskussion fick jag den att stanna kvar.

De sista kilometrarna blev jag istället kissnödig, så där som man lätt blir efter att ha soppladdat innan ett lopp. Det gav mig en unik löpstil samtidigt som jag fick all anledning att jaga hemåt (det sägs för övrigt vara ett bra trick att springa med en femkrona* mellan skinkorna för att få in rätta steget – och jag var nog snubblande nära att kvala in som instruktör för den springstilen)

Resultatet blev rekordtid på sträckan och en lärdom om att inte soppfrossa innan mina rundor!

A17423C5-D1C4-457B-BEC4-CC155BEEAA36

Jag hittade konditionen!

 

/Jennie

 

* Alltså en fiktiv femkrona

 

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar