Annons
Redaktionsbloggen
1 september 2013

Sara: Jag är en mys-löpare

Jag är peppad, lite nervös, har prestationsångest och hypokondri. Just nu är jag nämligen sjuk , två dagar efter barnens skolstart bröt förkylningen ut hos oss, vi som varit friska sen i våras! Och jag kan tyvärr inte vila mig frisk då jag har åtaganden jag inte kan ta mig ur . Just nu sitter jag på tåget på väg till ett gig tex. Men jag har en hel vecka på mig att friskna till. Håller tummarna.
Sommaren  har ramats in av härliga löpturer på olika platser. Jag har insett att jag aldrig kommer kunna bli nån som ”kör sin vanliga runda”. Jag tröttnar så fort. Men om  jag däremot får springa ut på okänd mark , med km klocka på armen som indikator när det är dags att försöka hitta tillbaka, ja då blir det kul!

Inför tjejmilen satte jag i våras upp ett mål för mig själv. Det var att springa den på max 1 timme.  ”Inga problem ” tänkte jag, ”jag har ju hela sommaren på mig att banta bort 10 minuter . ” Men det där var svårare än jag trott . Just nu står det 9 km på klockan när jag sprungit en timme. Hm.

Då undrar ni väl varför jag inte har tränat hårdare? Jag vet inte. Kanske för att jag trots allt är en mys-löpare. Långt och långsamt liksom. Jag gillar inte intervallpass särskilt mycket. Jag tycker det är mest obehagligt att ta i på max. Jag är lat av naturen och promenerar helst i uppförsbackar. Måste man ändra  på det? Jag vet inte. Söker fortfarande efter Löpar- Saras karaktär. Vem är hon? Och framför allt, vem är hon i en lopp-situation? Det ska för första gången prövas- den 7 september!

Och en liten bonus! Min dotter Irmeli har blivit intresserad- hon bad om att få springa ett lopp!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar