Annons
Redaktionsbloggen
16 juli 2013

STRONG is the new skinny!

Knäböj, marklyft, utfall med vikter gör att löpningen numera går som en dans!

Jag erkänner villigt att löpning gör mig uttråkad i längden. Därför tränar jag helst olika typer av styrka och spinning. Igår ”premiärsprang” jag en halvmil efter att ha gjort slut med löpningen en tid. Istället har jag flirtat vildare än vanligt med Body Pump och ökat från ett till två pass i veckan. (www.youtube.com/watch?v=j_rNm1uNW-M) Att hiva en skivstång tills musklerna skriker är ren njutning – efteråt…

På gårdagens löptur märkte jag tydligt att jag har fått mer uthålliga muskler. Skillnaden var så markant att jag tänkte att Endomondo hade mätt min rutt fel. Fem kilometer kan väl inte vara SÅ smärtfritt? Men jodå.

Att min pumpoholism har gett resultat beror säkert på att en stor del av passet handlar om benövningar i ett oändligt antal repetitioner = mjölksyraträning. Jag blir inte längre stum i benen när jag springer. Inte ens om jag pausar från löpningen i några veckor.

Så nu är jag ”i en relation” med löpningen igen. Men jag kommer fortsätta att ha Body Pump som min älskare…

Läs mer om:  benövningar, body pump, löpning
Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar