Annons
Redaktionsbloggen
13 juli 2013

Ta emot tips från någon som kör Iron Man…?

Häromdagen satt jag och diskuterade löpning över en kopp kaffe med en uber-mench i min närhet som gör iron man. Hans bästa tips för att förbättra löptiden är att köra 10*30/30 vilket innebär att man efter en kort uppvärmning kör 30 sekunder på max och därefter joggar lugnt i 30 sekunder. Detta upprepar man 10 gånger i rad, joggar ner lite lugnt och sen är träningspasset över. Lätt tänkte jag, det kan ju inte vara så jobbigt och det tar ju inte lång tid. Så det skulle ju jag också göra. Men herregud vad det var jobbigt… !.Men enligt honom så ska jag redan efter en gång flyga fram nästa runda för alla annat känns långsamt. Så nu återstår för mig att under nästa runda maxa min tid och göra rekord. Får väl se. Ger det utdelning kanske det kan vara ok att köra igen, om inte vet i kattsingen…. Eller så behövs det igen om ett par veckor när man tappat allt under semestern…

Nu välbehövliga soltimmar på sydliga breddgrader. Tar med löparskorna men frågan är om det är för varmt att använda dem? Får se hur det blir, har ju några veckor efter semestern på mig att komma iform igen annars.

Ha en riktigt härlig sommar!

Så här hoppas jag att min sommarlöpning blir!

 

/Maria

 

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar