Annons
Redaktionsbloggen
15 juli 2013

Träning enligt 5:2-metoden…

Ni har väl inte missat den stekheta 5:2-dieten där man äter som vanligt i fem dagar för att sedan äta som en kanariefågel med tarmomvridning i två dagar? Jag har kommit på att 5:2 går alldeles utmärkt att använda i andra sammanhang också. Men eftersom jag inte äter enligt 5:2 (500 kalorier per dag/två dagar i veckan…näe, grava humörsvängningar orsakade av lågt blodsocker är helt enkelt mer än min omgivning skulle mäkta med) så har jag bestämt mig för att träna enligt 5:2 istället. Man vill ju hänga med, liksom! För att hotta upp det hela ännu mer har jag lagt till ytterligare en 2:a. Min 5:2:2-metod går ut på att träna någonting fem dagar och ha två träningsfria dagar per vecka. Den andra 2:an står för att minst två av de fem träningspassen ska få mjölksyran att spruta. Varför? Tja, helt enkelt för att jag blir alldeles för uttråkad av att bara springa. Löpträning är bra, men kul? Inte om ni frågar mig. Därför vill jag komma i tjejmilen-form på mitt eget lilla vis. Om det funkar återstår att se.

 

Just idag går jag ut stenhårt – med återhämtning! Jag menar, det ÄR faktiskt 27 grader varmt ute trots att klockan är kväll. Och hängmattor ÄR underskattade, speciellt i kombination med en riktigt bra vilda western-skröna om två bröder som livnär sig som yrkesmördare. Imorgon är en annan dag, en 5-dag med extra allt. Stay tuned!

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar