Annons
Redaktionsbloggen
27 maj 2013

Ullabulla tar över bloggpennan

Nu är det dags för Ullabulla (som heter Ulrika och är redaktionsassistent på MåBra) att ta över pennan. Många smeknamn har det blivit genom åren. Dock har jag inte blivit kallad Hurtbulla. Det är kanske något jag ska sträva efter när den här springsäsongen är över.

Jag hann med en löptur igår mellan regnskurarna.

Hur har då min löparhistoria sett ut genom åren? Jo, jag har tränat löpning lite halvdant och sprungit Vårruset och tjejmilen ett antal gånger, utan någon större succé.

Jag är den ständiga nybörjaren. Tar fram springskorna när snön försvunnit, gör några tappra försök under våren och sommaren och sen lägger jag undan skorna fram på höstkanten. Jag drömmer om att jag vill bli den där löparen som springer långt, lätt och fort. En så länge är det bara en dröm. Min astma och mitt tålamod (eller snarare brist på tålamod) har satt käppar i hjulet.

Nu tänkte jag att det skulle bli ändring på det. Tänk om drömmen kan bli verklighet – i alla fall en liten gnutta av drömmen.

Så i år började jag träna löpning väldigt tidigt, nämligen redan i januari inne på Feelgoods löpband. En bit närmare drömmen. Detta tack vare MåBra-Utmaningen med Sara Edvardsson. Men hur trist är det inte att springa kilometer efter kilometer på ett löpband? Tacka vet jag när jag får springa ute i vår vackra natur. Jag fick också syn på att Kristina Rosenberg (MåBras bloggare) gjorde reklam för en löpargrupp för nybörjare som Ascis Flagship store Stockholm skulle starta där hon skulle berätta om hur hon ”gick” från en vanlig motionär till maratonlöpare. Jag tänkte att jag kan i alla fall gå och lyssna på Kristina och sen hur det skulle gå med löpningen var en helt annan sak. Mer om detta i ett senare inlägg.

Ikväll är det dags för mina härliga kollegor att ta sig an Vårrusets 5 km här i Stockholm. Min tur blir det imorgon. Idag vilar jag mig i form och njuter av mina blommande äppelträd.

 

Det gäller att passa på och njuta nu för imorgon kan det vara försent.

Vi hörs!

/Ulrika

 

 

 

 

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar