Annons
Redaktionsbloggen
8 juli 2013

Vad lärde jag mig av att springa Malmömilen…?

Den här veckan är det vår produktchef Maria Jarl som bokför MåBra-lagets framgångar:

 

För ett par veckor var det dags för sommarens andra lopp för min del – Malmömilen. Nu låter det ju som att jag är i klass med Isabellah Andersson eller någon annan schysst maratonlöpare (så är inte fallet 😉 ) men jag har i varje fall lärt mig lite av de här två loppen som jag tänkte att jag skulle dela med mig av:

  1. Anmäl dig alltid till en snabbare grupp än den du är med i – det verkar nämligen alla andra göra och är du ärlig får du ägna de första kilometrarna till att springa om dina oärliga medlöpare…
  2. Det kan vara soligare/regnigare/blåsigare än du har tänkt dig…
  3. Var ute i god tid innan loppet – allt tar längre tid med väsentligheter såsom att stå i toalettkö, lämna in väska mm…
  4. Det är mycket roligare att springa ett lopp än att springa på egen hand!!

Och roligt var det verkligen. Även om det så klart var jobbigt också. Men jag blev onekligen peppad av allt som hände runt omkring, av att känna att det var idag det gällde. Och jag var tom lite nervös på morgonen, eller laddad kanske man ska säga på idrottspråk, så det var skönt när det var dags. På kvällen var jag riktigt härligt trött och allmänt väldigt nöjd med dagens insats.

Fokuserade medlöpare före start!

Jag hade bestämt mig redan före loppet att jag skulle få lov att unna mig en hel springfri vecka när loppet var avverkat. Men vad som förvånade mig själv var att redan på torsdagen så var det jag som sa till min man att jag skulle ute och springa – det hade blivit ett gift och både huvudet och kroppen var riktigt sugna faktiskt! Unnade mig dock att ta det lite lugnare och att inte känna mig stressad av endomondo-tantens små tips om hur snabbt senaste kilometern gått. Men ett bra tecken och sen dess har det varit slut på vilan!

Loppets sötaste var då min två-åring trodde att anledningen till att hans mamma och alla andra sprang var att vi blev jagade av gröna gubbar…

 

 

/Maria

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar