Annons
Redaktionsbloggen
28 maj 2013

Vårruset – here I come!

Ja, då var dagen inne för mig att ta mig an Vårrusets 5 km långa bana.

Några timmar innan loppet hade vi firarmöte på jobbet för att fira att vi blivit färdiga med ett nytt fullproppat nummer av MåBra. Idag firade vi på takterrassen i gassande sol. Dock hoppade jag över det rosa bubblet men bubbelvatten visade sig vara perfekt bränsle  inför Vårruset.

Här firas det med bubbel och goda tillbehör.

 

Jag var anmäld via Curves – ”30 minuters träning för kvinnor” där jag går och styrketränar. När jag hämtade ut min nummerlapp passade jag på att bli fotad tillsammans med de suveräna coacherna Anna och Lena från Curves i Haninge. Vill du veta mer om Curves klicka här.

Så här glad är man när man springer Vårruset med Curves!

 

Många bajamajor fanns det om nöden blev för stor.

Jag fick tipset från kollegorna som sprang igår att ställa sig i de främre startgrupperna för att slippa allt för mycket trängsel. Så jag ställde mig i startgrupp Springa men tyvärr så var det trångt här också och inte blir det bättre när folk redan börjar gå efter 300 meter.

Jag och springkompisen Maud i startfållan minuter före start.

 

Hur gick då loppet? Vi sprang hela vägen bortsett från ca 300 meter då jag var tvungen att gå för att jag fick lite håll. Jag försökte tänka på alla goda råd om teknik jag lärt mig från Asics. Titta rakt fram, sträck på dig, in med magen och knip med rumpan. Hur i hela friden gör man för att knipa med rumpan och springa samtidigt?  Då jag mitt lilla nöt hade glömt att ta astmamedicinen innan loppet och inte har tränat så blodigt mycket i år är jag supernöjd med dagens lopp.

Det var i alla fall en fantastisk stämning bland alla 15-16 000 kvinnor som hade toppentur med vädret. Blossom Tainton-Lindqvist, Vårrusets ambassadör peppade inför loppet och underhöll oss med sång efter loppet.

Undrar om hon tänkte läsa sin Metro under loppet?

 

Det är ju nästan så man blir lite sugen att kolla upp om det finns fler lopp innan semestern börjar. Vad som ligger i pipeline nu är i alla fall att springa Tjejmilen med MåBra-laget. Det är då formen ska vara på topp.

Ullabulla tog sig i mål och fick medalj!

Ha det gott så kanske vi ses på något lopp.
/Ulrika

 

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar