SömnMindfulnessOnt i magenPollenallergiNyttig matMunhälsa

Blev censurerad efter bikinibilderna: ”Vanliga kvinnokroppar får inte finnas”

26 apr, 2021 
AvMåBra Redaktionen
Fi Linfors
Inläggen på bikinis blev för mycket – efter ett par dagar togs Fi Lindfors videor bort. De ansågs innehålla sexuella handlingar. "Jag är bedrövad", säger Fi själv.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
7 kroppspositiva budordBrand logo
7 kroppspositiva budord

Förra veckan skrev MåBra om Fi Lindfors som provade det senaste bikinimodet i en rad videor på sitt Instagramkonto heltenkeltfi. Syftet vara att visa att dagens bikinimode inte verkar vara skapt för en kvinnokropp över huvudtaget.

– Många bikinis (absolut de jag provade) är skapade av någon som verkar anse att kvinnor helst bör ha silikonbröst och Barbie-vulva och ligga helt stilla vid en poolkant och agera prydnadssak. Det är mycket snören och lite tyg och jag ville visa hur de ser ut i verkligheten, i rörelse, på en vanlig kropp, sa hon då.

Inläggen fick enormt genomslag – men stötte snabbt på patrull. Bara ett par dagar efter publiceringen plockades dessa videos ner av Instagram. Motiveringen var att "de innehåller sexuella handlingar".

Annons

– Vanliga kvinnokroppar får tydligen inte finnas. Det var inget sexuellt med det här, säger Fi Lindfors till MåBra.

Så här skriver hon själv om händelsen:

"Den innehöll inget som kan tolkas som sexuellt. Inga bröstvårtor, könsorgan eller sex. Det var en video på en vanlig småbarnsmorsa & kvinna med en vanlig kropp som visade upp orimliga & galna bikinis utan att posera eller pluta med läpparna. Det finns ingenstans jag kan protestera (Jag har skickat till deras hjälpcenter, men är nog troligare att få fatt i påven) Jag har alltså bara blivit godtyckligt cencurerad & jag är fan bedrövad."

Annons